Aanbevelingen in de Spaanse gezondheidszorg

Bij het gebruiken van de gezondheidszorg is van belang het volgende te overwegen:

  • Eerste hulp mag alleen worden gebruikt in gevallen waar de ernst van de situatie van de patiënt dit vereist. Waar mogelijk, en om overbelasting van de eerste hulpdiensten te voorkomen, moet de primaire dienst gebruikt worden.
  • Het feit dat bepaalde geneesmiddelen niet-receptplichtig zijn betekent niet dat het stoffen zijn die niet schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Men moet altijd verantwoordelijk gebruik maken van geneesmiddelen.
  • Voor een reis naar een land in de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte of Zwitserland, moeten de burgers ervoor zorgen dat zij de EZV-Kaart hebben en dat de geldigheidsduur voldoende is voor de geplande datum van terugkeer. Zo niet, dan dient men een nieuwe kaart aan te vragen om de dekking van de gezondheidskosten te garanderen tijdens het verblijf in het buitenland.
  • De EZV-Kaart is gratis en wordt afgegeven door de gezondheidsautoriteiten van uw land van oorsprong.
  • Men kan de SIP gezondheidskaart altijd meenemen, maar zonder deze te buigen, niet op schrijven, of in contact brengen met magneten, of geplaatst op apparaten die zijn aangesloten op de elektrische stroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.