Binnenkort verdwijnen de gevaardriehoeken uit de wagen

De V-16 alarmlichten zullen uiteindelijk de gevaardriehoeken vervangen en dit is wat we tot nu toe weten.

Voorstelling van de Help Fash maar enkel in het Spaans

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelde voor om een koninklijk besluit goed te keuren waarin onder meer de voorwaarden zouden worden geregeld waaronder de hulpdiensten op de openbare weg hun functies zouden uitoefenen, waaronder ook de introductie van een lichtbaken dat bestuurders geven bij een ongeval of pech. Met dit nieuwe apparaat geven zij hun positie aan zonder het risico te lopen door uit het voertuig te stappen.

Na de laatste protesten heeft minister Fernandez Grande-Marlaska beloofd om voor het einde van het eerste kwartaal van 2021 het koninklijk besluit inzake wegenhulp goed te keuren. Hierin kunnen we de technische details van het nieuwe lichtapparaat vinden, een apparaat dat we zeer binnenkort in het voertuig zullen moeten hebben en dat de gevaardriehoeken zal vervangen.

Dit koninklijk besluit formaliseert de goedkeuring van dit lichtgevende apparaat dat uiteindelijk verplicht zal worden voor alle bestuurders. Het gaat over het V-16 noodlicht, zoals het formeel bekend is en dat vanaf 2 januari 2024 verplicht zal zijn. Het doel van de introductie van dit apparaat is niets anders dan het verminderen van het aantal ongevallen dat zich op de weg voordoet wanneer er eerder een incident heeft plaatsgevonden, of wanneer er hulppersoneel aanwezig is.

Een nieuw lichtbaken voor het voertuig: wat zijn de voordelen?

De cijfers voor verkeersongevallen zijn in 2020 gestegen ten opzichte van 2019 … en dit jaar zijn de verplaatsingen met een voertuig aanzienlijk gedaald als gevolg van de coronapandemie. De momenten van de dag die het grootste gevaar opleveren en waarin er meer ongelukken gebeuren zijn tijdens de schemering en ’s nachts, of op slecht verlichte wegen.

Dit is waar het belang van dit lichtgevende baken ligt, dat een magnetisch activeringssysteem heeft dat gemakkelijk aan het voertuig hecht zonder dat de bestuurder uit het voertuig hoeft te stappen. Help Flash, het bedrijf dat deze apparaten vervaardigt, vertelt ons meer over de voordelen van de V-16 noodverlichting:

– De parabolische reflector zorgt er bijvoorbeeld voor dat hij vanaf 1 kilometer afstand in alle richtingen zichtbaar is, zelfs bij weinig licht. Door het te gebruiken, zal het ook automatisch uw verzoek om assistentie activeren wanneer u het verbindt met uw smartphone.

– Het is een licht, compact en gemakkelijk op te bergen apparaat in de auto of op de motor. Hij werkt zonder kabels, alleen met een 9V alkaline batterij type 6LR61, met een autonomie van 2,5 uur.

– Het apparaat kan ook als zaklamp worden gebruikt, zodat u op een plat oppervlak kunt leunen om elke taak, met de handen vrij, uit te voeren. In deze modus heeft het apparaat een totale autonomie van 5 uur.

2 gedachtes over “Binnenkort verdwijnen de gevaardriehoeken uit de wagen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.