De voordelen van een koude douche, zeker in Spanje

  1. Algemeen
  2. Betere circulatie
  3. Beter ogende huid
  4. Gezonder haar
  5. Mentale voordelen

1.Algemeen

Het is nu zomer en in Spanje is zomer een ander woord voor hitte. We zijn dus op zoek naar een verfrissing en naast koele drankjes kunnen we ook in het water verfrissing zoeken. Voor wie de zee of een zwembad niet binnen handbereik heeft rest er dus de douche.

De meeste verfrissing krijgt men door een koude douche te nemen maar een koude douche heeft nog andere voordelen en die redenen ga ik hierna even opnoemen.

Wanneer we spreken over een koude douche dan moeten we eerst bepalen van wat een koude douche is. Wanneer we over een echte koude douche spreken dan wordt er geen warm of lauw water toegevoegd en dat kan een echte marteling worden, vooral in de winter.

Bovendien zijn er ook een aantal redenen waarom men een warme douche kan nemen en de voornaamste reden is dat een warme douche gewoon een prettig gevoel geeft. Daarom kan men best beginnen met een aangename warme douche om de laatste minuten van de douche over te schakelen naar een lauwe tot koude douche.

Hierna volgen vier voordelen van een koude douche.

2. Betere circulatie

Warm water laat het bloed goed doorstromen door de huid en koud water geeft een goede doorstroming naar de organen. Afwisselend koud en warm water geeft dus een goede algemene doorstroming van het bloed. De ideale situatie is dus een aantal maal wisselen tussen koud en warm water maar men kan het beste eindigen met koud water.

Waarom moet men een goede circulatie hebben? Een goede bloedcirculatie helpt tegen problemen met de bloeddruk en zij is bevorderlijk voor de soepelheid van de huid. Een goede bloedcirculatie verbeterd uw prestatievermogen en het helpt dus ook om u beter te voelen.

3. Beter ogende huid

Wanneer men een douche met warm water neemt dan opent men al zijn poriën. Daarna kan men zich beter wassen en alle vuil uit deze poriën verwijderen. Als men nu stopt met zijn douche dan kan men het beste koud water nemen om de poriën terug te sluiten.

Het is beter om zijn poriën te sluiten na het wassen om te vermijden dat ze vervuild geraken met vuil en zonneolie. Dit geeft onvolmaaktheden in de huid waardoor er acne kan veroorzaakt worden.

Een andere voordeel is dat het koude water de bloedvaatjes beklemt en dat verminderd een zwelling. Door deze zwellingen verschijnen er donkere rondes onder de ogen omdat de huid hier het dunst is.

4. Gezonder haar

Koud water maakt uw haar gezonder en het glanst ook meer. Koude lucht laat uw haar ook meer glanzen en dat is bijvoorbeeld. de reden dat er op een haardroger ook een koudeknop staat.

Koud water sluit de opperhuid en dat maakt het haar sterker en houd het vuil tegen om in de hoofdhuid te dringen. Het is hetzelfde principe als bij het sluiten van de poriën in de huid. Sterker haar laat zich bij het kammen en borstelen ook moeilijker uittrekken.

5. Mentale voordelen

Er zijn een aantal mentale voordelen verbonden aan een koude douche. De oude Japanse samoerai krijgers goten ’s morgens emmers koud water over het hoofd en dat was voor hen een spirituele reiniging die hen hielp om de dag en nieuwe avonturen door te komen.

Koud water helpt om wakker te worden en dat is toch wat je ’s ochtends wil. Een koude douche geeft u ook meer energie en hij helpt u om gemotiveerder te worden.

Men eindigt zijn douche dus het beste met koud water. Doe dit geleidelijk en draai de warm waterkraan geleidelijk dicht. Het is niet de bedoeling dat u zich gaat pijnigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.