Enkele humoristische regels om in Spanje als een Spanjaard te leven

Om een Spanjaard te worden moeten er eerst een aantal aanpassingen aan uw gedrag gebeuren maar iedereen kan het in Spanje gewoon worden.

Soms vergeet men hoe ingewikkeld het kan zijn om in een andere cultuur te leven en daarom volgen hier een aantal, volgens mij humoristische, raadgevingen om hier in Spanje goed te leven.

De raadgevingen

1. Draag een sjaal van september tot mei. Als je geen sjaal draagt dan moet men bereid zijn om een verkoudheid te krijgen. Virussen veroorzaken geen verkoudheid, de koude veroorzaakt een verkoudheid.

2. Na het opstaan mag men niet direct het bed opmaken. Eerst opent men zijn raam, ook in putje winter, om het bed te verluchten. Doet men dit niet dan gaat het stinken.

3. Eet een stuk fruit na uw maaltijd. Vergeet dan niet om het fruit te schillen, ook dat met een eetbare schil en met de meeste vitaminen in. Eet een sinaasappel met mes en vork maar dat is niet eenvoudig.

4. Warme restjes van zijn maaltijd mogen niet direct in de koelkast. Het geniet de voorkeur om dit nog even, voor een paar uurtjes toch, te laten staan om het voldoende te laten afkoelen.

5. Als je gaat trainen dan moet men de laatste nieuwe kledij kopen. Acceptabel: sportkledij van een bekend merk, niet acceptabel: shorts en T-shirts. Ga ook niet lopen met muziek, dat gedrag kan enkel voor echte atleten, niet voor gewone mensen.

6. Er moet een bezem in de keuken en een in de rest van de woning staan. Deze bezems mogen nooit maar dan ook nooit met elkaar verwisseld worden.

7. Betrouw nooit op de airconditioning. Dat is enkel toelaatbaar in het zuiden van het land. Daarom kan men de ganse dag het beste binnenhuis rondlopen in zijn ondergoed en slapen zonder beddensprei.

8. Neem vakantie in augustus en neem ineens de hele maand. Je betaalt geen buitensporige belastingen voor niets.

9. De thermometer? Steek hem onder je arm en niet onder uw tong. Wat een verschrikking!

10. Als vrouw geef je altijd dos besos (twee kussen). Als man geef je een vrouw altijd twee kussen maar je geeft enkel twee kussen aan een man als hij familie is. Anders geef je een man, zoals overal, een handdruk.

11. Doe alsof roddel u niet raakt. Zeg dat het u onverschillig laat maar trek het u wel aan.

12. Wees ‘vegetarisch’· en dat betekend dat je geen rood vlees eet zodat je gewicht kan verliezen. Maar op speciale gelegenheden kan je het wel eten, het leven is voor de levenden, nietwaar.

13. Zeg dat het huwelijk onbelangrijk is, dat is iets uit het verleden. Als je moet huwen dan is het enkel voor uw vroom katholieke moeder.

14. Zeg dat je katholiek bent onafgezien hoe weinig je maar naar de kerk gaat.

15. Ben je een ongehuwde man in zijn 20s, dan is een haarloze borst zeer belangrijk. Uw benen scheren is hier niet alleen voor wielrenners.

2 gedachtes over “Enkele humoristische regels om in Spanje als een Spanjaard te leven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.