Hoe kan men 50% op een Spaanse verkeersboete besparen

Als u een boete heeft gekregen en u wil geen beroep aantekenen, dan vertellen wij u hoe u deze boete kan betalen en hoe u tegelijkertijd 50 procent op de boete kan besparen.

Een verkeersboete die in de brievenbus valt is nooit aangenaam. Veel meer nog, als u er zeker van bent dat u geen overtreding heeft begaan en er beroep tegen wil aantekenen. Maar het is ook mogelijk dat de flits van de radar u op de weg heeft verrast en op dit moment zal u er spijt van krijgen dat u niet beter hebt opgelet en uw voet van het gaspedaal hebt gehaald.

Is dat laatste u onlangs overkomen en wacht u op een boete die onvermijdelijk bij u thuis komt, dan vertellen wij u hoe u slechts 50 procent van dat bedrag kan betalen. Profiteren van de snelle betaling is de slimste optie als u niet in beroep gaat tegen de sanctie omdat u slechts de helft van de boete moet betalen voordat de betaaltermijn verstreken is.

Allereerst moet u weten dat u vanaf de kennisgeving van de boete 20 dagen de tijd heeft om deze te betalen om gebruik te kunnen maken van deze korting van 50 procent. Het is niet altijd verplicht om aan te geven wie de bestuurder was, maar je moet dit zeker doen als de overtreding puntenverlies op het rijbewijs met zich meebrengt.

Dit kan automobilisten veel geld besparen, maar brengt wel een groot risico met zich mee: als een automobilist de sanctie onterecht vindt en ervoor kiest in beroep te gaan, vervalt het recht op deze korting en is het volledige bedrag verschuldigd als het beroep wordt verworpen.

Zodra deze 20 dagen van de verlaagde betalingsoptie zijn verstreken, begint de gewone periode, die duurt tot 45 dagen na ontvangst van de boete, en moet er 100% van de boete worden betaald.

Na het verstrijken van deze termijn gaat de sanctie over op de Rijksdienst voor de Belastingdienst, die met een toeslag van 20% voor de inning zal zorgen.

Zodra de boete ontvangen is, heeft u vier opties:

Persoonlijk: als u geen internet heeft of als u de betaling liever doet met een persoon voor u, kunt u betalen bij een kantoor van Tráfico, bij een Caixabank-geldautomaat of -balie of bij het postkantoor. In het laatste geval betaalt u een toeslag van 2,25 euro en nog eens 1,50 procent van het bedrag van de boete. Als een politieagent u onderweg heeft tegengehouden, moet u op dat moment met een creditcard betalen.

Telefonisch: een simpele telefoon en een creditcard zijn voldoende om uw boete te betalen. Het is een geautomatiseerd servicesysteem met 24-uurs werking en u hoeft alleen maar 060 te bellen. Een voor een krijgt u de nodige instructies om de betaling uit te voeren. Vanuit het buitenland is de betaallijn bereikbaar op +34 902 887 060.

Internet: dit kan zonder uw woning te verlaten en u hoeft alleen maar de QR-code te scannen die is opgenomen in de kennisgeving van de boete. Vervolgens vragen ze u om het totale bedrag van het bedrag in te voeren (zonder de mindering van 50 procent) en automatisch berekent het systeem u het bedrag dat u moet betalen.

Via de miDGT app, DGT mobiel of tablet app: bestuurders kunnen elk van de bovenstaande platforms downloaden, die gratis zijn voor zowel Android- als iOS-gebruikers, en zo snel hun boetes betalen.

Om een boete vanuit de app te betalen, moeten chauffeurs naar het hoofdmenu van de applicatie gaan en de sectie ‘Mijn boetes’ -> ‘In behandeling’ invoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.