Hoe overleef je, vooral in de zomer, bezoekers?

Voor velen onder ons, buitenlanders in Spanje, zijn de maanden vanaf juni tot en met september de maanden dat we veel bezoek van vrienden en kennissen kunnen ontvangen.

Maar hoe kunnen we deze periode nu het best overleven?

Hierna volgen een aantal tips om u hierbij te helpen maar vergeet vooral niet dat u ook moet genieten van al deze vrienden en kennissen en denk er aan, het leven is al kort genoeg. Zijn uw financiële middelen iet of wat beperkt zeg dan aan uw bezoek dat u aan alle activiteiten niet kan of wil meedoen, begrijpen zij dit, zoveel te beter. Begrijpen zij dit niet,…..

Dit lijkt simpel maar hoe dikwijls worden we niet in een rol geduwd als gastheer, kok, toeristische gids, chauffeur en zo meer. De zomermaanden moeten ook voor ons nog plezant blijven.

Hierna volgen enkele tips en overdenkingen die u kunnen helpen om een gezellige tijd door te brengen met uw gasten. Maar stel u zelf eerst nog de vraag dat indien u uw moederland bezoekt of iedereen ook stopt met zijn werk en u op uw wenken bediend. Ik denk het niet en denk er aan, het is uw woning en u bent niet op vakantie.

Temper de verwachtingen

  1. Heb je maar 1 wagen, doe dan de suggestie dat het bezoek eventueel een wagen huurt.
  2. Geef tips voor trips en ga niet elke keer mee.
  3. Geef suggesties over wat ze moeten meebrengen en over wat er te doen is, hebben uw gasten onrealistische ideeën over wat er te zien of te doen is wordt het al snel een onhoudbare situatie.
  4. Zet huisregels en vertel ze desnoods al lachend maar zorg dat de boodschap overkomt, je kan bijvoorbeeld zeggen dat je maar eenmaal daags een maaltijd kookt, willen uw gasten op andere momenten eten zeg dan dat ze uw keuken gerust kunnen gebruiken.
  5. Geef een keuze aan huishoudelijke taken waaruit men zijn taak kan kiezen, u laat gasten op vakantie komen, u levert geen 24 uur service. Regel de afwas, goede gasten zullen vrijwillig helpen.
  6. Plan tijd voor uzelf, met meer mensen de ganse tijd samen leven kan problemen veroorzaken.
  7. Indien je geen tijd hebt, geef de tijdstabel voor de trein aan uw gasten of doe een suggestie voor een andere tijdsbesteding.
  8. Zonder egoïstisch te zijn neem ook tijd voor jezelf en voor wat jij wil doen. Ga niet mee naar het themapark als je er zelf al te dikwijls geweest bent, het is tijd en geld weggooien.
  9. Heb geen schrik om zelf je mening te zeggen.
  10. Zeg aan je bezoekers dat ze ’s avonds kunnen gaan genieten van de activiteiten in het dorp en dat ze de huissleutel kunnen meenemen. Wij blijven tijdens juli en augustus liever thuis wegens de grote drukte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.