Waarom wonen wij in Spanje?

  1. Het weer
  2. Gezondheidsredenen
  3. Een betere levensstandaard
  4. Levensduurte
  5. De Spanjaarden
  6. Levenskwaliteit

1.Het weer

In het algemeen vinden we hier in Spanje het beste weer in Europa. Aan de zuidelijke Costa Blanca hebben we tot 320 dagen met zonneschijn en een zeer lage regenval. Het unieke micro-klimaat en de warme winters oefenen de grootste aantrekkingskracht uit op de inwoners van Noord-Europa. Waarom in een koud en kil klimaat wonen als dit stuk Spanje maar op 2 uren vliegen ligt.

2. Gezondheidsredenen

Spanje wordt door de Wereld Gezondheid Organisatie omschreven als “de bijna perfecte omgeving”. De omgeving hier is uitermate geschikt voor mensen die lijden aan astma, reuma, artritis en hartproblemen. Ook de medische behandeling staat op een hoger niveau dan een aantal noordelijke landen.

3. Een betere levensstandaard

Het verschil is groot maar probeer het eens zelf en proef het verschil met België of Nederland. Spanje heeft een lagere levensduurte, een lagere criminaliteit, er is een groter sociaal gebeuren en dan is er nog het weer. Het weer werkt vooral langer door in de winter wanneer het langer licht blijft dan in het noorden.

4. Levensduurte

Het is al meermaals bewezen dat het leven goedkoper is in Spanje dan in België en Nederland. De aanschaf van een woning is (momenteel) lager dan in andere landen maar ook de jaarlijkse kosten liggen veel lager (het kadastraal inkomen, verzekeringen en onderhoud). Het zijn niet enkel de verwarmingskosten die hier veel lager liggen maar ook de prijs van voeding is goedkoper dan in België en Nederland.

5. De Spanjaarden

Een warm en grootmoedig volk, bekend voor hun oprechte gastvrijheid en altijd bereid om hun relaxte levenswijze te delen met hun buitenlandse vrienden. Een van de voornaamste redenen van de Spaanse populariteit is de hulpvaardigheid en hun toegankelijkheid ten opzichte van buitenlanders.

6. Levenskwaliteit

Dit is de echte reden waarom zoveel mensen uit andere landen er voor kiezen om in Spanje te komen wonen. Men voelt zich veel beter en meer relaxed in deze zachte atmosfeer. Men kan het niet omschrijven of er een prijs op plakken wat de “feel good factor” juist is maar dit gevoel is er duidelijk, men hoeft er enkel van te genieten en het bijzonderste is dat het nog gratis is. De veel hogere kwaliteit van het leven en het minder formele leven maken van Spanje een zeer populaire plaats om er te leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.