Welke mogelijkheden zijn er voor kinderopvang in de zomer in Spanje?

  1. Algemeen
  2. Zomerschoolkampen
  3. Gespecialiseerde of thema zomerkampen
  4. Tijdelijke oppas of Au-pair
  5. Vraag gezinsleden om hulp

1.Algemeen

Kinderen in Spanje hebben tijdens de zomer ongeveer drie maanden vakantie, maar het vinden van kinderopvang is in deze periode voor vele ouders een echte uitdaging, vooral als ze moeten werken. Dus wat is er beschikbaar?

De vakantie begint tegen eind juni en duurt tot ongeveer de tweede week van september. Dit is een van de langste zomervakanties in Europa.

Tenzij u leraar of zelfstandige bent, kunnen de meeste loontrekkende werknemers in Spanje, slechts enkele weken vakantie per keer opnemen, wat betekent dat ouders vaak vast zitten met wat ze met de kinderen moeten doen voor de rest van de zomer.

Als u zich in deze situatie bevindt, wat zijn uw opties voor kinderopvang in de zomer en hoe betaalbaar is het?

2. Zomerschoolkampen

De meeste reguliere scholen in Spanje bieden campamentos de verano of zomerkampen aan. Dit betekent dat uw kinderen ook na het einde van het schooljaar naar hun normale school kunnen blijven gaan. Maar in plaats van hun lessen te volgen, kunnen ze leuke dagelijkse activiteiten, knutselen en spelletjes doen, evenals is er meestal een verscheidenheid aan dagtochten voorzien.

Als de school van je kinderen deze optie niet biedt, is er altijd de mogelijkheid om je aan te melden voor een campamento op een andere school in de buurt.

Vergeet niet dat je je kinderen van tevoren moet inschrijven om er zeker van te zijn dat ze een plekje kunnen bemachtigen.

De prijs voor deze vakantiekampen is ongeveer € 70 tot € 100 per week als uw kind de hele dag gaat, en dit is meestal inclusief lunch. Houd er rekening mee dat deze zomerkampen op school meestal niet de ganse zomer beschikbaar zijn, dus het kan zijn dat je toch nog kinderopvang moet organiseren voor de maand augustus of een paar weken in augustus.

Het voordeel hiervan is dat uw kinderen vaak bij hun vrienden kunnen zijn en de omgeving al kennen, maar het voelt misschien niet echt aan als een vakantie of een pauze van school voor hen, omdat ze in dezelfde omgeving blijven.

3. Gespecialiseerde of thema zomerkampen

Een andere optie, in plaats van naar een zomerkamp op school te gaan, is een zomerkamp met een thema, gebaseerd op de hobby’s van je kinderen of de activiteiten waar ze van houden. Er zijn veel verschillende zomerkampen in het hele land, gericht op alles, van sport en talen tot muziek of zelfs theater.

In Barcelona biedt de stadsdierentuin bijvoorbeeld een zomerkamp, net als FC Barcelona, waar kinderen de hele dag voetbal kunnen leren van de profs.

In Valencia biedt het Bioparc een zomerkamp aan, net als een paar van de plaatselijke buitenzwembaden.

Probeer online te zoeken naar Campamento de verano (zomerkamp) plus de naam van de stad, er zijn opties in bijna heel Spanje.

Aangezien dit particuliere bedrijven zijn, die niet door de staatsscholen worden gesponsord, kosten ze doorgaans aanzienlijk meer dan de zomerkampen op school.

Verwacht overal vanaf € 200 per week te betalen, en verdubbel dit voor populaire zomerkampen. De algemene regel is dat hoe beter de faciliteiten, het personeel en het vervoer is hoe duurder het kamp wordt.

4. Tijdelijke oppas of Au-pair

Als zomerkampen of scholen geen optie zijn, of je wilt liever dat je kinderen meer aandacht krijgen of in huis zijn, dan is het inhuren van een zomeroppas of au-pair ook een goede keuze.

Er zijn veel jonge mensen die een zomerbaan willen om wat bij te verdienen en er zitten veel beroepsnanny’s in de zomer zonder werk zitten bij hun vaste gezin.

Dit kan een goede kans zijn voor uw kinderen om een andere taal te leren door een au-pair uit een ander land in te huren. Veel Spaanse gezinnen huren Engelse au-pairs in om tijdens de zomer op hun kinderen te passen, dus u kunt een Engelse oppas inhuren als uw kinderen hun taalvaardigheid moeten opfrissen of zelfs een Franse of Italiaanse oppas, als u wilt dat ze een nieuwe taal leren.

Het salaris van een Au Pair in Spanje is € 70 per week als je op het platteland woont, en € 80 per week als je in de stad woont, wat neerkomt op tussen € 280 en € 320 euro per maand. Verwacht in steden als Madrid en Barcelona een loon voor een oppas rond de € 10 per uur.

5. Vraag gezinsleden om hulp

Veel Spanjaarden vertrouwen op familieleden zoals grootouders om tijdens de zomervakantie voor hun kinderen te zorgen.

Als u geen familieleden in Spanje heeft, kunt u voor de zomer misschien enkele familieleden overhalen om hier in Spanje voor uw kinderen te komen zorgen, of uw kinderen kunnen genieten van een vakantie bij of met uw familieleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.